Zeppelin satsar på rental på växande hyrmarknad - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
Lukas Stephensen, säljare för Zeppelin Cat-rental sittande på en D5 bandschaktare, en av de maskiner som företaget hyr ut.
Lukas Stephensen, säljare för Zeppelin Cat-rental sittande på en D5 bandschaktare, en av de maskiner som företaget hyr ut.
10 augusti 2022

Zeppelin satsar på rental på växande hyrmarknad

Nu satsar Caterpillar och Zeppelin stort på rentalverksamhet i egen regi. Depån ligger på klassisk Cat-mark på Verkstadsvägen i Eslöv.
– Vi har varit i gång sedan november i fjol och det har gått över förväntan, säger säljaren Lukas Stephensen.

Det var för drygt två år sedan som tyska Zeppelin tog över agenturen för Caterpillar i Sverige. Sedan tidigare fanns uthyrningsverksamhet i Stockholm och Göteborg men nu kompletterar man också med Sydsverige.

Eftersom Zeppelin har en stor uthyrningsverksamhet i hemlandet Tyskland var det naturligt att försöka utveckla den marknaden också i Sverige.
– Hyrmarknaden är större i mellersta och södra Europa medan entreprenörerna i Sverige traditionellt gärna har velat äga sin egen maskin, berättar Lukas Stephensen.
– Men också här utvecklar sig marknaden mot ökad rentalverksamhet. Många tycker det är bättre att hyra eftersom de då inte måste binda upp så mycket kapital.

Oron på marknaden påverkar också, inte minst i dessa tider när leveranstiden för nya maskiner är långa, då kan det vara bra att sticka emellan med en hyrd maskin medan man väntar på den nybeställda. Eller om ens maskin gått sönder och man måste bara bli klar med jobbet.
– Vi erbjuder en bra maskinpark med nya maskiner och den senaste teknologin. Vi är lyhörda för kundernas behov och måna om att ge den bästa servicen.

Fokus ligger på att hyra ut Caterpillar till anläggnings- och entreprenadbranschen. För uthyrning finns även till exempel paddor, skopor och elverk.

Verksamheten breddas och utvecklas hela tiden så efterhand kommer det att finns ännu fler produkter att hyra ut.
– Och om den efterfrågade maskinen, till exempel teleskoplastare, inte finns i vår maskinpark kan vi även hyra ut maskiner av andra märken.
– Uthyrningsmarknaden har framtiden för sig, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Lukas Stephensen.


Zeppelinaren fattade eld och efterspelet la grunden till dagens Zeppelin-koncern.

Fotnot: Zeppelinare är för de flesta svenskar förknippade med de enorma gasfyllda luftfarkosterna från början av 1900-talet. Och det finns ett samband mellan dåtidens zeppelinare och dagens Zeppelin-koncern.

När greve Ferdinand von Zeppelins luftskepp 1908 förstördes i en brand så trodde han sig vara en ruinerad man. Men hans öde berörde det tyska folket, det startades en nationell insamling som inte bara räckte till ett nytt luftskepp utan la också grunden till Zeppelin-stiftelsen. Det är ur den stiftelsen som Zeppelin-företaget härstammar. Än i dag är företaget stiftelseägt med stora sociala åtagande inom ungdomsverksamhet, vård och skola.


Zeppelin Rental träffar ni i monter 932

10 augusti 2022

Bra framförhållning kapar Göransson leveranstider

Gårdsplanen utanför Göranssons i Staffanstorp är fylld av maskiner.– Vi har varit förutseende och beställt i tid vilket inneburit att vi klarat oss ifrån alltför långa väntetider [...]

Läs mer ›
10 augusti 2022

Mercus Yrkeskläder tipsar hur du syns bättre

Att arbeta utomhus ställer andra krav på arbetskläder än inomhusarbete. Inte bara med hänsyn till att kläderna måste tåla vädret utan också för att vara synlig – inte minst i [...]

Läs mer ›
10 augusti 2022

7 saker du inte visste förra veckan

1. Volvon som tar med sig solladdare2. Skrämmande lyftolycka i Indien3. Rekordpris för Huddig på Blinto4. Bellman Group satsar i norr5. Risk för transportarbetare, värst för truckförare6. [...]

Läs mer ›
22 juni 2022

Huddig ställer ut nya modeller till mässan

Huddig lanserade sin nya modell i februari i år och den kommer att visas upp på Entreprenad Live.-Vi kommer att ställa ut både 1370 och 1370 Tigon, säger Mikael Nilsson, VD och [...]

Läs mer ›
22 juni 2022

Blekinge och Småland får mer när 881 statliga miljarder ska fördelas

Just nu är det full fart på statliga infrastrukturarbeten i Sydvästskåne men om några år kommer mer pengar att flytta österut i Sydsverige, bland annat till utbyggnad av Blekinge [...]

Läs mer ›
22 juni 2022

7 saker du inte visste förra veckan

1. Satsar mer på mindre mässor och event2. Ritchie Bros-event i Taberg till hösten3. Fler vill hyra tungt utan förare4. Volvo CE först med vätgasdumper5. Hantverkare ser dystert på [...]

Läs mer ›
8 juni 2022

Maskinauktion på Entreprenad Live

Det blir auktion på Entreprenad Live på Ring Knutstorp i september!Minst ett trettiotal maskiner kommer att finnas på plats. Själva auktionen avslutas på nätet. Har man en maskin som man [...]

Läs mer ›
Utställare 2022 på Ring Knutstorp