Wacker Neuson växer och utvecklar verksamheten - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
28 januari 2015

Wacker Neuson växer och utvecklar verksamheten

Ville på Wacker

Företagets VD Ville Viita är nöjd med utvecklingen

Företaget Wacker Neuson SE kom att existera genom en sammanslagning av Wacker construction Equipment AG (Tyskland) och Neuson Kramer Baumaschinen AG (Österrike) i oktober 2007. Idag är Wacker Neuson-koncernen en av de ledande tillverkarna av större och mindre entreprenad- och anläggningsmaskiner med över 40 filialer, 140 försäljnings- och servicestationer och mer än 12.000 försäljnings- och servicepartners över hela världen. Huvudkontoret ligger i München, Tyskland. Koncernen har sina rötter så långt tillbaka som 1848.
År 2013 uppnådde koncernen en omsättning på 1160 miljoner euro och antalet anställda är globalt över 4 200 personer.

Det svenska helägda dotterbolaget Wacker Neuson AB grundades 1966. Wacker Neuson AB: s huvudkontor har ända sedan starten legat i Södra Sandby och det har blivit en känd plats för många kunder. Men under de kommande veckorna flyttar företaget till nybyggda lokaler i Stora Bernstorp i nordöstra Malmö.

– Vi flyttar för att vi har vuxit ur lokalerna i Södra Sandby. Vi behöver mer plats för våra grävmaskiner och hjullastare samt för att kunna växa och utveckla vår verksamhet ytterligare, säger Wackers VD Ville Viita.

Ville Viita är nöjd med framstegen hittills.
– Det har varit mer än bra, säger han.

Wacker Neuson ställer ut på mässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp den 7-9 maj 2015.

WN_image_EW100_action

Den mobila grävmaskin EW100, med ECO-sigill, mer effekt och lägre bränsleförbrukning, har haft stora framgångar på den svenska marknaden.

Under de kommande veckorna och månaderna kommer Wacker Neuson-koncernen att lansera ett flertal nya produkter; många med tydligt fokus på miljö, ekonomisk användning och arbetarskydd. Wacker Neuson fokuserar särskilt på produkter med ECO-sigill, ECO för ECOlogy (miljövänlighet) och ECOnomy (ekonomisk effektivitet).

– Vi har precis lanserat våra mellanstora vibratorplattor med ett nytt avvibrerat handtag som kraftigt minskar hand- och armvibrationerna, förklarar Ville Viita.

En batteridriven stamp är en annan ny produkt som ytterligare understryker detta fokus och ger ett miljövänligt och spännande alternativ till det befintliga sortimentet.
Vibratorstampar används emellanåt i trånga utrymmen och i sådana situationer kan avgasutsläppen bli ett problem. Med den nya batteridrivna stampen undviker man detta problem eftersom det inte blir några utsläpp.

– När det gäller de större maskinerna kan vi säga att utvecklingen av vår grävmaskinsförsäljning hittills har varit mycket bra. Både inom sortimentet grävmaskiner och hjullastarsortimentet kommer vi att introducera några nya spännande maskiner i år, indikerar Ville Viita med ett leende.

Wacker Neuson-koncernen är börsnoterat men det är fortfarande familjens värderingar som överskuggar affärsverksamheten. – Vi tror på långsiktiga relationer som påpekar Ville Viita.

Företaget i Sverige sysselsätter idag 34 personer och har verkstäder förutom i Skåne även i Bålsta utanför Stockholm och i Hisings Backa.

Och snart ett nytt huvudkontor i Stora Bernstorp i Malmö.

Från den 9 februari gäller:
Adress: Gullrisvägen 2, 232 61 Arlöv
Tel. +46 (0)40-55 66 00
Öppettiderna: Måndag –torsdag 7-16, Fredag 7-15

28 januari 2015

Störst, bäst och vackrast

Vilken är egentligen världens största grävmaskin? Eller världens största hjullastare? Här nedan följer en lista över några av de allra största maskinerna i världen.

Läs mer ›
28 januari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Byggrusch längs kajerna i Malmö 2. Stabil maskinförsäljning 2014 3. Polisen spanar efter stulna grävmaskiner 4. 14 miljarder upphandlas i Göteborg 5. Förlorade tvist om muddring 6. [...]

Läs mer ›
14 januari 2015

Bobcat – betyder mer än sitt varumärke

Det började med att han själv hyrde en maskin. Femton år senare är han i dag tillsammans med Stefan Ekvall generalagent i Sverige för ett av världens bäst kända varumärke – Bobcat. [...]

Läs mer ›
14 januari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Framgång i kamp mot koppartjuvar 2. Skanska bäst på att rapportera koldioxidutsläpp 3. Olofström bäst på snöröjning 4. Världens snabbaste grävare 5. Volvomaskiner bygger flygplats [...]

Läs mer ›
30 december 2014

Gott Nytt År

Läs mer ›
22 december 2014

God Jul 2014

Läs mer ›
10 december 2014

HELGÖPPET i Jul och Nyår

För dig som arbetar under helgen har vi öppet som vanligt under jul och nyår. Du kanske vill prata entreprenadidéer eller boka monter på någon av våra mässor. Ring eller maila, vi är [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp