RF-system: -Viktigt att träffa folk, få idéer och feedback - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
Johan Sjögren och Hans Valdemasson, RF-System
Johan Sjögren och Hans Valdemasson, RF-System
11 augusti 2021

RF-system: -Viktigt att träffa folk, få idéer och feedback

– Det finns ett sug efter att träffa människor. Visst, verksamheten har fungerat bra också under pandemiåret men vi ser fram emot att bara träffas. Alla möten behöver inte leda till affär men det är viktigt att bara prata, höra vad folk tycker, få idéer och feedback.
Det säger Hans Valdemarsson, VD för RF-system.

RF-system i skånska Vinslöv tillverkar redskap för entreprenadmaskiner, främst lite lättare och välbyggda redskap för grävmaskiner upp till 25 ton.

RF-system erbjuder ett brett sortiment av redskap för grävmaskiner.

Företaget har ett brett sortiment och de flesta av produkterna är egenutvecklade och tillverkade i den egna fabriken i grannbyn Sösdala. RF-system har ett 50-tal anställda. Dessutom ingår företaget i en internationell koncern med andra redskapstillverkare, Kinshofer, vilket innebär att företaget kan erbjuda ett av världens största utbud.
– Vi tillverkar i stort sett allt som går att sätta på en grävmaskin, säger säljaren Johan Sjögren.
– Mässan i Göteborg i september är kanske extra viktig för oss som redskapstillverkare eftersom vi inte bara träffar maskinisterna som använder våra produkter utan också får en chans att träffa våra återförsäljare.

Våren 2020 och pandemin kom som en chock för RF-system liksom för alla andra.
– Vi ska inte sticka under stol med att det till en början var en ordentlig minskning av orderingången. Men redan efter några månader började det repa sig och sommaren och hösten i fjol blev riktigt bra. Och i år har det varit högt tryck på både orderingången och försäljningen, säger Hans Valdemarsson.

Nox tiltrotator

Eftersom företaget i stort sett tillverkar sina produkter själva har man inte heller märkt så mycket av störningar på världsmarknaden.
– Det är klart att en och annan ventil som vi importerar kan ha ställt till det men i stort sett har det fungerat bra.

Som en följd av pandemin rusade stålpriserna och skapade problem för många tillverkare. Men med tur och skicklighet hade RF-system försett sig med stål före prisrallyt.
– Tack vare det har vi hittills kunnat hålla samma priser, säger Hans Valdemarsson.

RF-system satsar på en stor monter på Entreprenad Live.
– Vi kommer att visa upp ett brett antal produkter ur hela vårt sortiment, bland annat borstar, hammare och borrutrustning. Både sådant vi tillverkar själva och produkter från våra systerföretag, säger Johan Sjögren.

För första gången kommer företaget också ha tillgång till demoyta.
– Så folk själva kan pröva vissa redskap, främst vill vi få våra kunder att provköra NOX tiltrotator för att uppleva fördelarna med en tiltrotator utan kolvar. Den är smalare, har bättre sikt och tiltar mer än andra tiltrotatorer på marknaden, säger Johan Sjögren.

En nyhet som företaget kommer att visa upp är K-heat compact rail som bekämpar ogräs längs järnvägen. Redskapet fäst på en rälsgående grävmaskin och besprutar ogräset med hetvatten, ett både miljövänligt och skonsamt sätt.

K-heat compact rail

Själva metoden att bekämpa ogräs med hetvatten har tagits fram av ett grannföretag i Vinslöv som sedan vidareutvecklats för entreprenadsektorn av RF-system.

Ett typiskt sätt för RF-system att arbeta där man gärna plockar upp idéer från entreprenörer för att sedan utveckla dem tillsammans.

11 augusti 2021

7 saker du inte visste förra veckan

1. Anställda fick 55 000 i bonus2. Karlatornet har fått styrfart3. Cementbrist kan drabba Västlänken4. E6 genom Göteborg stängs av på vardagar5. Jättegrävskopa ska muddra hamnarna6. [...]

Läs mer ›
7 juli 2021

GöteneUfo: – Mässor blir en viktigare mötesplats

Götene Ufo kommer till Entreprenad Live i Göteborg med nya material och nya produkter. Men också med ett uppdämt behov av att träffa kunder och kollegor.– Jag tror att mässor [...]

Läs mer ›
7 juli 2021

Nordicc: – Mässor är guld värt för oss för att möta kunder.

Nordicc började en gång sin verksamhet med att sälja lastbilsspoiler, eller vindavisare, för lätta lastbilar. Efterhand har företaget breddat verksamhet mot entreprenadsektorn. På [...]

Läs mer ›
30 juni 2021

– Entreprenad Live är min favoritmässa

– Två svenska entreprenörer som köpt och använder Menzi Muck-maskiner kommer att köra demo på göterborgsmässan. Det tror jag blir väldigt bra!Norske Truls Østerud representerar [...]

Läs mer ›
30 juni 2021

Beck blev KH-Maskin som ser fram emot mässan

Sedan det senast arrangerades en mässa i Sverige har det hänt mycket för KH-maskin.Då hette man Beck Maskin och sålde Kobelco. Nu heter man KH-Maskin och säljer inte bara Kobelco utan [...]

Läs mer ›
30 juni 2021

7 saker du inte visste förra veckan

1. Maskintransport ”American Style”2. 100 miljoner extra till eldrivna lastbilar3. VR för hantverkare4. Trafikverket får omfattande kritik av Riksrevisionen5. Tunga aktörer vill [...]

Läs mer ›
23 juni 2021

EMS med nya återförsäljare ser fram emot lättsammare möten

EMS har under senaste året knutit till sig fem nya återförsäljare.– Det har under pandemin gått över förväntan att rekrytera bra återförsäljare, säger företagets VD Lennart [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp