”Vi har mycket att utveckla tillsammans med Hitachi” - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
18 juni 2014

”Vi har mycket att utveckla tillsammans med Hitachi”

Delvator_Jonas

Delvators VD Jonas Jaenecke ser gärna flera Hitachi-orange hjullastare i framtiden

Hjullastarmarknaden är stor i Sverige och om Delvator får som de vill så kommer fler av dem att i framtiden lysa Hitachi-orange.
– Vi är historiskt starkast på grävmaskiner, såväl band- som hjulgående. Inom hjullastare har vi en viktig tillväxtpotential, vi har en konkurrenskraftig produkt som har alla förutsättningar på marknaden, säger Jonas Jaenecke, VD för Delvator.

Delvator grundades 1986 av Christer Arvidson, i början med agentur för Liebherr. Agenturerna har växlat men i samband med att Fiat och Hitachi år 2000 bestämde sig för att gå skilda vägar så valde Delvator att representera Hitachi – ett märke som företaget förblivit troget sedan dess.

Hitachi är ett världsledande japanskt företag med många verksamheter – allt från tåg till avancerad medicinteknologi och just entreprenadmaskiner. Företaget har över 300 000 anställda över hela världen. Delvators samarbete med Hitachi begränsar sig till anläggningsmaskiner.
– Vi tycker fortfarande vi har mycket att utveckla när det gäller Hitachi, men det innebär inte att vi för all framtid är låsta vid att enbart ha Hitachi som agentur. Hitachis dealers i andra länder har ofta fler agenturer, säger Jonas Jaenecke.

Företaget har sitt huvudkontor i ett industriområde i skånska Eslövs utkanter och en filial i Härnösand.
– Vi är ca 35 personer anställa varav ca 20 här i Eslöv och fem i Härnösand. Sen har vi också ett 10-tal säljare som sitter spridda runt om i landet.

Till verksamheterna i Eslöv och Härnösand är verkstäder knutna, verkstäder som främst arbetar med att kundanpassa maskinerna.
– Entreprenadmaskiner ska oftast – till skillnad mot bilar – anpassas individuellt. Kanske inte så konstigt med tanke på all tid en maskinförare tillbringar i hytten, säger Jonas Jaenecke.

Om en maskin går sönder så åtgärdas detta ofta ute i fält. Delvator har ett nätverk av verkstäder som ansvarar för såväl fältservice som själva verkstaden i ett geografiskt område. Liksom många andra företag optimerar Delvator sin lagerhållning av reservdelar, en kombination av eget lager och Hitachis centrallager säkerställer tillgänglighet och snabba leveranser.
– Hitachis maskiner är kända för hög kvalitet vilket naturligtvis också påverka andelen reperationer och efterfrågan på reservdelar. Hitachi-maskiner säljs på kvalitet och inte pris. Kunderna är märkestrogna och den totala maskinekonomin är konkurrenskraftigt.

Hitachis tillverkar även ett komplett produktprogram för gruvindustrin, produkter som Delavtor naturligtvis också erbjuder på den svenska markanden.
– Gruvmarknaden är ett viktigt markandssegment, en det är en krävande marknad där försäljning och eftermarknad måste gå hand i hand. En stor gruvmaskin ska inte stå still och det innebär extra utmaningar på servicesidan.

Förutom att vara generalagent för Hitachi arbetar Delvator med begagnade maskiner. Maskiner som tas i inbyte när nya maskiner säljs. Maskinerna omsätts oftast i Sverige men det händer att man också säljer till utlandet.
– Svenska maskiner har ett gott rykte. Man har skött servicen och de har varit väl omhändertagna.

18 juni 2014

Ny generation med hybrider från Hitachi

I april i år lanserade Hitachi sin nya generation grävmaskiner i Europa, ZH210LC-5B Hybrid. Hybridmaskinen bygger på nuvarande modellserie ZAXIS-5B och erbjuder pålitlig prestanda, lägre [...]

Läs mer ›
18 juni 2014

Det är drag i Göteborgs bostadsbyggande

Det är inte bara Västlänken, nya Hisingsbron, och Marieholmsförbindelsen som slukar entreprenadresurser i Västsverige – även Göteborgs stad har flera nya stadsförnyelseprojekt på [...]

Läs mer ›
18 juni 2014

7 saker du inte visste förra veckan

1. Okrossbart glas i hjullastare 2. Bensinpriset höjs 3. Handelskammaren stöttar trängselskatt 4. Cramo köper 500 Yanmargrävare 5. Par skadat i kollision med hjullastare 6. Grävmaskin [...]

Läs mer ›
11 juni 2014

Specialist på att lyfta tungt och otympligt

– Varför lyfter man i dag tunga markstenar för hand när det finns maskiner som kan göra det? Roland Andersson på Pritec Vaculyft i Fjärås några mil söder om Göteborg är [...]

Läs mer ›
11 juni 2014

”Kommer att bli för hjullastaren vad rototilten är för grävmaskiner”

På Entreprenad Live-mässan i Göteborg i höst ska Pritec visa upp en markavjämnare från AP i Holland. – EARTH-GRADER för hjullastare tror vi kommer att bli vad rototilten blev för [...]

Läs mer ›
11 juni 2014

Konjunkturuppgång på gång tror entreprenörer i Väst

På gång, eller snart på gång. Så kan man sammanfatta bedömningen av entreprenadkonjunkturläget i Västsverige från två av de större entreprenadföretagen. – Det är bra tryck [...]

Läs mer ›
11 juni 2014

7 saker du inte visste förra veckan

1. Hjullastare i Lego 2. Linbana över Älven 3. Fem åtalas för entreprenadbedrägerier 4. Mindre trafik ger mindre pengar 5. Volvo köper Terex 6. Änglavakt 7. Maskinen löper amok

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp