Ungt företag växer i speciella nischer - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
4 mars 2015

Ungt företag växer i speciella nischer

Rondellen maskin u-båt

Rondellen Maskins egen u-båt, kanske finns den med i montern på Entreprenad Live

Trots att det är ett ungt företag så har Rondellen Maskin i Kinna redan hunnit etablera sig som ett stort företag, inte minst inom sina speciella nischer.
I maj ställer Rondellen Maskin ut på Entreprenad Live på Ring Knutstorp. Företaget kommer att ställa ut skopor, kranar och tillbehör. Och kanske får mässbesökarna se en riktig u-båt.

Samuel, Rondellen maskin

Samuel Lundberg

– Rondellen Maskin är ett företag som säljer och hyr ut entreprenadmaskiner, skopor och tillbehör, berättar Samuel Lundberg, en av de tre delägarna.

Företaget hyr ut grävmaskiner upp till 30 ton, hjullastare, hjul- och banddumpers, byggliftar och olika sorters byggmaskiner och vagnar.
– Vi har specialiserat oss på udda maskiner utöver det vanliga sortimentet så som banddumprar och mobila minikranar, och där hyr vi ut över hela landet.

Banddumpers

Banddumprar har utvecklats till företagets egen specialnisch

Banddumprarna finns med upp till 10 tons lastvikt och är för att kunna ta sig fram under svåra förhållanden. Företaget har fyra maskiner.
– Man ringer till oss, och det kan vara från hela landet, när det är lerigt och eländigt och man inte kan ta sig fram med en vanlig dumper, berättar Samuel Lundberg.
– Jag skulle tro att vi är bland de största i landet både när det gäller banddumprar och minikranar.

U-båten skaffade sig företaget för bara några månader sedan och den står på företagets område i Kinna.
– Vi köpte den från Norrland, det är en riktig mini-ubåt med plats för fyra människor. Vi vet att den funkar men vi har själva inte hunnit testa den ännu. Det får bli till våren.

Nu överväger Rondellen Maskin att eventuellt ta med u-båten ner till Entreprenad Live.
– Vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Vi får se, säger Samuel Lundberg.

Rondellen Maskin startades för fyra år sedan av tre kompanjoner. Företaget har 7 anställda och omsätter ca 50 miljoner kronor. Företaget ligger i Kinna, mellan Borås och Varberg.
– Det har rullat på bra, säger Samuel Lundberg.

4 mars 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Överprövning skyndas på 2. Tyngre last på bilen 3. Uppåt för maskinförsäljningen 4. Indexator blir Rototilt 5. Satte snöplog på hjulgrävaren 6. Spanskt-italienskt konsortium fick [...]

Läs mer ›
25 februari 2015

Festligt, intressant och fullsatt.

Det tror Maskinentreprenörerna det ska bli när man den 7-9 maj bjuder in till kongress och Framtidsmöte i Malmö nya kongresscenter och på Ring Knutstorp i samband med Entreprenad [...]

Läs mer ›
25 februari 2015

Påbyggnad för hela landet görs i unik gammal gruvmiljö

Från utsidan ser det lite ut som Villa Villekulla där det ligger i kanten av en liten by på skånska landsbygden. Men inuti döljer sig ett hypermodernt företag som förser hela landet med [...]

Läs mer ›
25 februari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Europeiska maskintillverkare tror på uppgång 2. Polisen får klampa lastbilar 3. Fehmarn-bor ogillar Fehmarn-bro 4. Ny chef ska stoppa fusk i åkeribranschen 5. Apple bygger datacenter i [...]

Läs mer ›
18 februari 2015

Söderberg & Haak laddar för 3 år med Entreprenad Live

Söderberg & Haak med JCB ställer ut på Entreprenad Lives mässor på Ring Knutstorp i maj 2015, i Göteborg 2016 och i Stockholm 2017. – Det kändes bra när vi hade bestämt oss, [...]

Läs mer ›
18 februari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Västsvenska paket håller budget 2. Första prislappen på Tallinntunneln 3. Fler entreprenadmaskiner stjäls 4. Svevia förbättrar resultatet 5. Lastbilsjätte går i tidig pension 6. [...]

Läs mer ›
11 februari 2015

Sverigelansering

Den är nästan ljudlös och släpper inte ut några avgaser, och nu släpper vi den i Sverige, säger Mats Carlsson är försäljningschef på Clean Machine i Vaggeryd.

Läs mer ›
Utställare Göteborg 2021