Till nytta för medlemmar och bransch - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
16 augusti 2023

Till nytta för medlemmar och bransch

Med ett utpräglat fokus på medlemsnytta har bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna byggt upp ett utbud av medlemsrabatter bland företag som erbjuder så vitt skilda produkter som affärssystem, drivmedel, försäkringar och entreprenadmaskiner.

I sju år har Anette Lund arbetat med att hitta och knyta kontakt med samarbetspartners som på olika sätt kan bidra till ökad konkurrenskraft för Maskinentreprenörernas medlemmar. Som avtalsansvarig präglas tillvaron av att ständigt kunna ge medlemmarna tillgång till efterfrågade produkter och tjänster.

– De avtal vi kan teckna genom ME Inköp är mycket konkurrenskraftiga, något som inte minst är uppskattat av mindre entreprenörer. Det får ännu större betydelse i dag när kostnaderna på nödvändiga produkter, exempelvis drivmedel, verkligen skjuter i höjden, säger Anette Lund.

– Vi försöker fokusera på nyttiga produkter, bland annat har det varit mycket fokus på diesel under senare år. Tidigare har vi endast haft avtal med Preem, men nu har vi också tecknat ett avtal med OKQ8. Därmed kan vi förbättra tillgången till rabatterad diesel till större delar av landet.

Med åren har innehållet i ME Inköp vuxit sig allt större och omfattar i dag partners som levererar så vitt skilda produkter som affärssystem, slangsystem, däck, slitdelar, redskap, VA, VVS, maskinuthyrning, försäkringar, entreprenadmaskiner och mycket annat.

– Vi strävar inte efter att få så många partners som möjligt, snarare efter att få ett brett produktutbud anpassat till branschen, med ett begränsat antal partners. Ett exempel är avtalet med Ahlsell där våra medlemmar får rabatt på arbetskläder och närmare 100 000 artiklar inom VA och VVS. Störst är rabatten på de 500 mest populära produkterna, baserat på alla medlemmars inköp under förra året.

Avtalen utvärderas kontinuerligt så att de utvecklas med ambitionen att alltid kunna erbjuda maximal medlemsnytta. Produkter som inte efterfrågas tas bort och nya läggs till, helst som komplement till befintliga avtal. En förhoppning är att i framtiden bland annat hitta lösningar som omfattar företagshälsovård och fler bulkdieselavtal.

– Parallellt jobbar vi med att hitta möjligheter till samordningseffekter inom organisationen. Exempelvis kan ME-skolan hyra ett urval Catmaskiner till rabatterade priser.

– Jag har varit på flera mässor där Maskinentreprenörerna varit med bland utställarna och det har varit roligt att se hur eftertraktade mässorna är efter pandemin. Det är också glädjande att se hur stark dragningskraft vår monter har. Mässorna är superbra tillfällen att påminna om våra medlemsrabatter och inte minst att få den feedback vi behöver för att ständigt kunna utveckla vårt erbjudande. Det är många som har åsikter.

Anette Lund konstaterar också att en dag på mässan ger betydligt fler kontakter än en dag på kontoret och noterar med stor glädje att mässorna även fyller henne med mängder med energi som följer med hem från mässorna.

– För första gången har vi också lyckats samla ett flertal av våra partners i anslutning till vår egen monter. Det gör att medlemmar och intresserade snabbt och enkelt kan ta personlig kontakt med intressanta företag direkt. Delvis handlar det dessutom om företag som inte brukar vara med på den här typen av mässor.

16 augusti 2023

Någonting att äta, någonting att dricka

En av grundbultarna för en lyckad mässa är tillgången till mat och dryck av hög kvalitet. Entreprenad Live har därför inför höstens arrangemang i Göteborg valt att än en gång [...]

Läs mer ›
16 augusti 2023

7 saker du inte visste förra veckan

1. Boliden frias för spansk dammolycka2. Tysk mångmiljardsatsning på energisparande3. Remondis förvärv av Delete kräver ytterligare utredning4. Allvarlig kritik mot säkerheten på stoppat [...]

Läs mer ›
9 augusti 2023

Maskinmässa i logistiskt toppläge

Entreprenad Live har vuxit ur mässområdet på Säve depå. När portarna öppnas igen 7–9 september blir det i stället strax utanför Landvetter flygplats på ett markområde i Fäxhult som [...]

Läs mer ›
9 augusti 2023

Lastbil eller dumper – välj själv

Efter några års frånvaro från mässor har Cordestam Maskin valt att förlägga sin comeback till Entreprenad Live 7-9 september. I Göteborg avser det Bjästabaserade företaget primärt att [...]

Läs mer ›
9 augusti 2023

7 saker du inte visste förra veckan

1. Klartecken för batterifabrik i Göteborg2. Lägsta antalet nystartade företag på tio år3. Krav på skärpta regler för sprängämneshantering4. Regnskadad banvall fick persontåg att [...]

Läs mer ›
28 juni 2023

Många vägar leder till ökad hållbarhet

Dagens miljöbelastning måste minska avsevärt. För maskinentreprenörer är fossilfria maskiner ett naturligt vägval. Svenska tillverkare har kommit långt i utvecklingen, inte minst Volvo [...]

Läs mer ›
28 juni 2023

EU-premiär för eldrivet bygge i Östersund

När spaden sattes i jorden för byggandet av förskolan Ottfjället i Östersund för ett par veckor sedan höjdes ribban för klimatsmart byggande. Projektet beskrivs som EU:s första [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp