Testa med Hedin bil på alla tre provkörningsbanorna - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
15 april 2015

Testa med Hedin bil på alla tre provkörningsbanorna

Christoffer Devini och Olof Thulin 1

Christoffer Devini och Olof Thulin framför Hedins nybyggda transport- och lastbilscenter i Helsingborg.

På Entreprenad Live på Ring Knutstorp den 7-9 maj erbjuds provkörning på tre olika banor. Hedin Bil i Helsingborg finns med på alla tre.
– Det är en bra möjlighet att möta nya kunder, säger Christoffer Devini, säljare av Mercedes Benz lastbilar på Hedin Bil och Olof Thulin, säljare på samma företag av Mercedes Benz och Nissan transportbilar.

Lastbilarna håller till på dumperbanan intill ingången till mässområdet. Där kommer förutom Mercedes också många av de andra stora lastbilsmärkena att vara representerade.
– Jag tycker bara det är en fördel att vi ställer ut tillsammans. Det ger kunden bra möjlighet att testa och provköra olika märken, säger Christoffer Devini.

mercedes_benz

Mercedes-Benz transport- och lastbilar

Hedin Bil kommer att visa upp entreprenad- och anläggningsbilen Mercedes Benz Arocs, i olika utförande.
– Mercedes kom med en ny modell av Arocs för 1,5 år sedan. Den modell som säljs i Sverige har anpassats till svenska förhållanden för att vi här tillåter högre laster, säger Christoffer Devini.

Medan Mercedes är störst i mellanklassen (12-16 ton) har svenskarna bland de tyngsta lastbilarna av tradition ofta valt Volvo- och Scanialastbilar. Men Mercedes utmanar.
– Mercedes har bland annat valt att konkurrera med bränsle, miljö och komfort. I nya Arocs har man valt att gå från V8- till V6-motoer, vilket sparar in mycket diesel.

nissan

Nissan transportbilar

Hedin Bils transport- och lastbilar i Helsingborg flyttade i december i fjol in i nya lokaler vid Helsingborgs nordöstra utfart. Det är en vacker stilren byggnad i grått med stora fönster och en stor utställningshall där man kan köra in både lastbilar och transportbilar.
– Det är Skandinaviens största transport- och lastbilscenter, säger Olof Thulin, säljare av transportbilar.
Förutom den 2000 kvadratmeter stora utställningshallen och serviceverkstad är centret också utrustat med faciliteter för förarna där de kan ta sig en fika och duscha medan de väntar på att deras last- eller transportbil ska bli klar.
– Många kommer ju långt ifrån. Det kan vara fräscht att nyduschad kunna sätta sig i en nyservad bil, säger Olof Thulin.

Hedin är ett privatägt familjeföretag som firar 30-årsjubileum i år. Det startades i Borås av fadern Ingemar och sonen Anders Hedin. Bägge är fortfarande aktiva i företaget och sonen Anders är VD.
Företaget representerar knappt 30 olika varumärken på drygt 30 olika anläggningar i Sverige. På en ort kan Hedin sälja Mercedes och på en annan Opel eller Kia, allt utifrån hur den lokala marknaden ser ut.
– Hedin Bil är Sveriges största flermärkesåterförsäljare, säger Olof Thulin.

Han själv säljer både Mercedes och Nissan transportbilar hos Hedin Bil i Helsingborg.
– Vi kommer att på Entreprenad Live att visa upp både Mercedes transportbilar som Vito, Sprinter och V-klass men också Nissan som Nv 200 och Navara.
– Vi kommer att ställa ut Mercedes bilar för provkörning på asfaltbanan och Nissan-bilar på terrängbanan, berättar Olof Thulin.

Han berättar att precis som för lastbilar har Mercedes Benz transportbilar utvecklats främst inom bränsle, miljö och komfort. Till exempel har Vito går från en V6 till en fyrcylindrig motor.
– Mycket av de bekvämligheter och hjälpmedel som förr fanns i personbilar, hittar man i dag också i transportbilar. Transportbilarna har i dag blivit så bekväma att många använder dem också privat.

På terrängbanan är Nissan Navara given.
– Det är Sveriges mest sålda Pick Up, berättar han.
– Många entreprenörers favorit, lätt att där slänga upp några dieseltankar på flaket.

15 april 2015

Premiär för nya trailern

Läs mer ›
15 april 2015

Så får du som besökare ut mest av mässbesöket

Ellen Källberg på Fairlink har lång erfarenhet av mässor, en erfarenhet hon tar med sig när hon hjälper företag att få ut det mesta möjliga av sitt mässdeltagande. I denna lektion av [...]

Läs mer ›
15 april 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Tjuvar snodde diesel men missade traktorer 2. Bygg går bäst när konkurserna minskar 3. Militära band på skogsmaskiner 4. Elever från Peab-skolan rustar upp Utøa 5. Förstärkt [...]

Läs mer ›
8 april 2015

Hållbart, digitalt, storstad och i egen regi – så ser framtiden ut för maskinentreprenörerna

Under Maskinentreprenörernas ME:s Framtidsmöte på Ring Knutstorp 6-7 maj tar ett av seminarierna upp hur maskinentreprenörernas vardag ser ut om fem år. Affärslandskapet 2020 presenteras i [...]

Läs mer ›
8 april 2015

Pensionär satsade på digital framtidsteknik

Vill du ha koll på var din maskin är – även om den har blivit stulen. Vill du veta var, när och hur mycket maskinen rullar – då är Trackunit något för dig. Företaget kommer att visa [...]

Läs mer ›
8 april 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Fler stölder av entreprenadmaskiner 2. Lastbilar välter i feldoserade kurvor 3. Vårdare blev sprängare 4. Ny metod att lägga rör 5. Thomas Svensson om brytningen med Case IH och New [...]

Läs mer ›
1 april 2015

Här grävs, schaktas och pålas för största bygget i Sydsverige

Strax norr om Lund görs nu markarbetena till ESS, en av världens modernaste forskningsanläggningar. Det grävs, gjuts, schaktas och pålas i flera hörn på det som just nu mest påminner om [...]

Läs mer ›
Utställare Göteborg 2021