Söderberg & Haak laddar för 3 år med Entreprenad Live - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
18 februari 2015

Söderberg & Haak laddar för 3 år med Entreprenad Live

Tomas

Thomas Svensson, VD på Söderberg & Haak

Söderberg & Haak med JCB ställer ut på Entreprenad Lives mässor på Ring Knutstorp i maj 2015, i Göteborg 2016 och i Stockholm 2017.

– Det kändes bra när vi hade bestämt oss, säger företagets VD Thomas Svensson. Vi och våra återförsäljare har lagt ner mycket tid på att fundera över olika mässerbjudande. När vi nu satt ner foten kan vi lägga den diskussionen bakom oss och i stället fundera på hur vi gör riktigt bra mässor.

Söderberg & Haak har länge framför önskemål om rullande mässor mellan Skåne, Göteborg och Stockholm. Regionala event som kommer nära besökaren och som högst innebär ett par timmars bilresa för dem.
Företaget har goda erfarenheter från regionala mässor på lantbrukssidan, bl.a. med Borgeby Fältdagar.
– Vi har länge trott att roterande mässor är ett vinnande koncept och vi tror att fler företag liksom vi kommer att nappa på detta.

Söderberg & Haak är ett anrikt företag och nästa år fyller det 150 år. Och Söderberg & Haak har i det här sammanhanget förmodligen också ett svårslaget rekord.
– Företaget har i 150 år visat svarta siffror och kunnat leverera, om än måttliga, vinster till sina ägare, berättar Thomas Svensson.
Företaget har sin grund i lantbruksmaskiner och är generalagent för fem stora internationella varumärken; Case IH, New Holland, Krone, Amazone och JCB.
JCB:s entreprenadmaskiner är det senaste tillskottet i portföljen.
– JCB och dess mellanstora maskiner har passat oss väldigt bra. Vi och våra återförsäljare har redan kontakt med lantbrukarna och många lantbrukare kombinerar arbetet på gården med entreprenadverksamhet vilket ger oss en ingång.
JCB kom in i Söderberg & Haaks portfölj så sent som 2009 men har kommit att spela en allt viktigare roll.
– Vi tror att det är på JCB entreprenadmaskiner vi har störst möjlighet att växa.
JCB är i antalet sålda maskiner det tredje största märket i världen.
Det är ett engelskt företag och familjeägt. Också detta passar väl in i Söderberg & Haaks verksamhet.
– Både Krone och Amazone är också familjeägda. Och vi själva är ett familjeägt företag, berättar Thomas Svensson.
Bakom Söderberg & Haak står familjen Rune Andersson och Mellby Gård.
Familjen Andersson och Mellby gård är ensam ägare eller delägare i ett femtontal företag som t.ex. Flash, Smart Eyes och Duni.
Just nu pågår en generationsväxling i företaget och yngste sonen Johan har tagit över som VD och Rune Andersson har lämnat över ordförandestolen till mellansonen Erik.
Generationsväxlingen innebär ett större fokus på att växa och de senaste åren har man förvärvat två företag – Nikkarit och Hedson Technologies.
Söderberg och Haak ligger mellan Malmö och Lund och har 55 anställda. Företaget omsätter knappt en miljard kronor (2013). Företaget har inga filialer utan arbetar enbart med privata återförsäljare. Det finns ett femtiotal runt om i landet, t.ex. Agroma i Skåne och Axima i Göteborgsområdet.

18 februari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Västsvenska paket håller budget 2. Första prislappen på Tallinntunneln 3. Fler entreprenadmaskiner stjäls 4. Svevia förbättrar resultatet 5. Lastbilsjätte går i tidig pension 6. [...]

Läs mer ›
11 februari 2015

Sverigelansering

Den är nästan ljudlös och släpper inte ut några avgaser, och nu släpper vi den i Sverige, säger Mats Carlsson är försäljningschef på Clean Machine i Vaggeryd.

Läs mer ›
11 februari 2015

Se nya filmen om Entreprenad Live

Läs mer ›
11 februari 2015

AUSA nysatsar i hela Sverige

Shamrock har i över 30 år framgångsrikt marknadsfört hydrostatiskt drivna Linde gaffeltruckar i Sverige. Nu tar man steget och börjar marknadsföra en ny typ av hydrostatiskt drivna [...]

Läs mer ›
11 februari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Bepansrad byggmaskin ska fångar bovar 2. Oklart om maskinstölder ökar i branschen 3. Start för upphandling av miljardprojekt 4. Åtta EU-miljarder till norra Sverige 5. CAT-maskiner [...]

Läs mer ›
28 januari 2015

Wacker Neuson växer och utvecklar verksamheten

Företaget Wacker Neuson SE kom att existera genom en sammanslagning av Wacker construction Equipment AG (Tyskland) och Neuson Kramer Baumaschinen AG (Österrike) i oktober 2007. Idag är Wacker [...]

Läs mer ›
28 januari 2015

Störst, bäst och vackrast

Vilken är egentligen världens största grävmaskin? Eller världens största hjullastare? Här nedan följer en lista över några av de allra största maskinerna i världen.

Läs mer ›
Utställare Göteborg 2021