Röster om Entreprenad Live 2016 i Göteborg - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
5 oktober 2016

Röster om Entreprenad Live 2016 i Göteborg


Besökare:  Conny Möller Schakt & Entreprenad el16-conny-moller

– Jag reser till Bauma och mässorna i Stockholm. Det här var bättre. Jättebra blandning av maskiner och massor av tillbehör på ett kompakt område!

 

 

 

 


Entreprenadaktuellt, 11 september 2016

”Drygt 10.000 besökte Entreprenad Live”
el16-ea-11-sept

Läs artikeln här:

 

 

 

 

 

 

 

 


Utställare:  Konghälla Bilcityel16-konghalla-bilcity

Erik Johnson på Konghälla Bilcity är jättenöjd. – Vi sålde en bil direkt på plats, det är inte vanligt och så har vi massor av intressenter. Bra mässa!

 

 

 

 


Utställare: Maskino el16-maskino

Glad Michael Wiberg på Maskino, sålde tre Kubota-maskiner i torsdags och två på fredagen. Görnöjda!!

 

 

 

 


Utställare: SB Grävtillbehörel16-sb-gravtillbehor

”Trevligt, kompakt och välorganiserat bästa mässan någonsin. Jag kommer till Stockholm” Billy på SB Grävtillbehör

 

 

 

 


Utställare: Vänermaskinerel16-vanermaskiner

”Bästa mässan någonsin” Gustav Knutsson, Vänermaskin AB.

 

 

 

 


Entreprenadaktuellt, nr. 8, 2016!

el16-ea-nr-8Läs artikeln här:
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Webb-TV:  Wiklund Trading el16-webb-wiklund-trading

Martin Täljemark berättar om Yanmars världsnyhet

Se inslaget här:

 

 

 

 


Besökare: Österboskolan el16-osterboskolan

– Jag är här för andra gången. Jag var här i torsdags med elever från Österboskolan i Uddevalla. Det säger Robert Jacobsson, lärare på skolan. – I dag var jag tillbaka för egen del. Intressant, mycket att klämma på.

 

 

 

 

 

 


Utställare: SitRightel16-sitright

– Vi är supernöjda. Vi har sålt jättebra. Det säger Andreas Solem på SitRight. Företaget säljer gripar, energiklippare och sågar, bl.a Dala-Gripen.

 

 

 

 


Utställare: Samgräv el16-samgrav

Det har varit en jättebra mässa. Mycket med folk och rätt folk. Det säger Jimmy Havenfyr och Martin Surac på Samgräv.

 

 

 


Webb-TV:  Söderberg & Haak el16-webb-soderberg-haak

Tord Wreter Söderberg & Haak berättar om nya hybriden

Se inslaget här:

 

 

 

 


Utställare: Norditek

el16-norditek
– Två kunder har bokat en Stjärnsikt, en sådan jag har bakom mig. Det är helt nya kunder. Och en har bokat en avfallssikt. Det säger Daniel Carlberg på Norditek när det bara återstår några timmar på mässan. Maskinerna är i mångmiljonklassen.


Utställare: Markskydd i Väst

el16-markskydd
– Vi har fyllda orderblock, säger Per Hillertz på Markskydd i Väst. Det finns ett stort intresse för vad man kan göra med plast och företaget har utvecklat eller varit med och utveckla många nya produkter. – Det har varit helt galet med folk i vår monter. Hela tiden.

 

 

 

 

 


Besökare: Våxtorps Anläggningstjänst el16-vaxtorps-anlaggningstjasnst

– En bra mässa. Rent och snyggt. Ett bra upplägg. Det säger Simon Jacobsson, Björn Nilsson, Jesper Olovsson och Marcus Bengtsson. Alla från Våxtorps anläggninstjänst


Webb-TV:  Peters Lastmaskiner el16-webb-peters-lastmaskinier

Peter Augustsson Peters Lastmaskiner berättar om nya maskiner

Se inslaget här:

 

 

 


Entreprenad Supply, 15 september 2016

”Projektledaren: Göteborgsmässa kan återvända 2018”el16-es-15-sept

Läs artikeln här:

 

 

 

 

 


Utställare: MTT

el16-mtt

MTT har precis sålt en sorteringsskopa GS 3-100. – Det var en helt ny kund som köpte den, säger Maria Imperatore. MTT är nöjda med mässan. – Det har gått bra. Framför allt har det varit rätt folk, branschfolk.

 

 

 

 

 

 

 

 


Utställare: AMAS

el16-amas

– Kvalitén på besökarna har varit riktigt bra. Vi har t.o.m. gjort affärer på mässan. Det säger Ulf Dolfei från AMAS som tycker Entreprenad Live är ett utmärkt tillfälle för Enköpingsföretaget att möta sina västsvenska kunder. AMAS säljer framför allt demoleringsutrustning från Furukawa och VTN samt de nu så heta fräsarna för fiber från Simex.

 

 

 

 

 


Besökare: Grävlingen Entreprenad

el16-gravlingen-entreprenad

– Det har varit bra, vi ska hit i morgon igen. Robin Andreasson, Calle Andreasson och Marcus Henriksson från Grävlingen Entreprenad står vid utgången och väntar på parkerisbussen. Nöjda med sin dag på Entreprenad Live

 

 


Utställare: Axima

el16-axima

– Det här är ju vår hemmamarknad. Jag tycker det har gått jättebra. Ulf Hedlund på Axima är nöjd efter de två första dagarna på Entreprenad Live. Framför allt har intresset varit stort för JCB Hydradig.

 

 


Utställare: HeatWork

el16-heatwork

– Vi har sålt tre tjältinare. Vi har egentligen inte så stora förväntningar på mässor så för oss har det gått riktigt bra. Det säger Jesper Ekstrand och Jens Heinonen från HeatWork. Förutom tjältinare så säljer företaget också byggvärmare.

 

 


Utställare: Scanlaser

el16-scanlaser
Martin Persson och Joakim Bjering från Scanlaser AB, företaget som säljer maskinstyrning, var riktigt nöjda med de två första dagarna på Entreprenad Live. – Vi har sålt bra. Gott om folk och många intressanta besökare från just den här regionen.

 


Utställare: IDG Tools

el16-idg-tool
Peter Frantzich och Henrik Nellis från IDG Tools visar upp ev av storsäljaren – en twisthylsa som biter på de flesta rundade mutterhuvuden. Företaget har ett 100-tal bilar i Sverige och utomlands fullproppade med verktyg med vilka de besöker verkstäder. – En godisbutik för gubbar, säger de och är också nöjda med mässan så här långt. – Det har gått bra!

 

 


Utställare: GöteneUFO

el16-goteneufo
Janne Teodorsson och Peter Reinhardt från Götene Ufo AB säljer skopor för grävmaskiner och hjullastare. – Det har gått bra. Det har varit rätt kunder, framför allt i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Webb-TV: Entreprenad Live

el16-webb-hek
Intervju med Hans-Erik Kristensson.

Se inslaget här:

 

 

 

 


Besökare: TT:s Åkeri

el16-tt-akeri
– Mycket bra mässa. Bra med så stort utbud och att få allt samlat. Det säger Tobias och Viktor Lunts från TT-sa Åkeri AB, Kode på väg ut från mässan.

 

 

 


Webb-TV: Ammann

el16-webb-ammann
Intervju med Hans Larsson, Ammann.

Se inslaget här:

 

 

 

 


Politiker – Göteborgs Stad

el16-johan-nyhus
Johan Nyhus, trafikkommunalråd i Göteborg besökte mässan på fredagen. – Det är jätteroligt att Entreprenad Live är i Göteborg. Det är här det händer! Han deltog i ett seminarium om över året jämnare beställningar. – Vi ska fortsätta diskussionerna direkt med Maskinentreprenörerna. Vi har ett gemensamt intresse. Ni behöver jämnare fördelning – och vi har svårt att få jobben gjorda.

 


Utställare: Steelwrist

el16-steelwrist
Anders Berreng från Steelwrist intill en siktskopa som han sålde en liknande under torsdagen på Entreprenad Live.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Utställare: Scantruck

el16-scantruck
Bo Bergqvist och Anker Lemvig från Scantruck var nöjda med Entreprenad Lives första dag. – Vi sålde vår stora 21 meters Manitou teleskoplastare direkt på mässan. Det är ovanligt att det kommer in en kund och man gör affär direkt. Kul!

 


 

Utställare: Scania

el16-scania
Celler Hammarsköld från Scania Sverige framför den nya lastbilen S500. – Intresset har varit enormt. Många åkare har varit här och varit intresserade. – Inte minst den nya smarta servicepaketet har intresserar många som bl.a. innebär att lastbilen själv larmar när tex ett luftfilter måste bytas vilket undviker både över- och underservice.

 

 

 


Utställare: Beck Maskin

el16-beck-maskin
Mats Andersson från Beck Maskin visar upp den senaste nyheten i Kobelcofamiljen – en 30 tons bandgrävare Sk 300LC 10. – Bland de bränslesålaste på marknaden. Jag har haft flera kunder under dagen som varit intresserade.

 

 

 

 

 

 

 


Utställare: Loop Rocks

el16-loop-rocks
Jonas Stridh och Jakob Gelberg presenterar det nystartade företaget Loop Rocks på mässan. Företaget har utvecklat en app som sammanför den som vill bli av med fyllnadsmassor med den som behöver. – På så sätt kan man undvika dyra deponikostnader, säger Jonas Stridh. Företaget startade i Stockholm och nu vill man undersöka om det finns ett intresse också i Västsverige. – Vi har haft åkerier, stora företag och deponier som använt sig av appen. Men också förvånansvärt många privatpersoner.


Webb-TV: Engcon

el16-webb-engcon
Intervju med Engcons demoförare om nya redskap.

Se inslaget här:

 

 

 


 

5 oktober 2016

Schakt i Väst mötte nya och gamla kunder

– Mässan gick jättebra, det säger Martin Steen, VD för Schakt i Väst, när han nu några dagar senare hunnit samla sina intryck. – Vår monter var välbesökt och vi hade rätt [...]

Läs mer ›
5 oktober 2016

Mässans flis får nytt liv på förskolor

Träflisen som användes under Entreprenad Live mässan i Göteborg har fått ett nytt liv på förskolor i Kungälv. – Vi är glada att det kommit till användning, säger projektledaren [...]

Läs mer ›
5 oktober 2016

7 saker du inte visste förra veckan

1. Från fotbollsplan till supercrossbana – på fem dagar 2. Många frågetecken kring 74 tons lastbilar 3. Yanmars uppköp av Terex slutfört 4. Satsning på järnvägsunderhåll i budgeten [...]

Läs mer ›
21 september 2016

Massor av bilder från mässan

Läs mer ›
12 september 2016

Massor av affärer på Entreprenad Live

– Trevlig, kompakt och välorganiserad mässa. Bästa mässan någonsin. Jag kommer till Stockholm. Det sa Billy Hölscher på SB grävtillbehör när han efter tre intensiva mässdagar [...]

Läs mer ›
31 augusti 2016

Världsnyhet på mässan!

Scania visar nya lastbilen på Entreprenad Live Scania kommer att på Entreprenad Live att visa upp sin nya lastbil. En världsnyhet för besökarna att beskåda. – Vi är glada att kunna [...]

Läs mer ›
31 augusti 2016

Aebi-Schmidt visar maskin för svarta cykelbanor på vintern

Oskar Karlsson, Aebi-Schmidt Sweden AB: Har ni något speciellt ni ska visa på mässan? – Vi ska visa vintermaskiner för sopsaltning, en teknik som kommer allt mer nu. När man [...]

Läs mer ›
Utställare 2023, Göteborg-Landvetter