Rosers Hotel & Event, med vana att hantera riktigt stora middagar
Cateringen och all utskänkning på Entreprenad Live i Göteborg kommer att hanteras av Rosers Hotel & Event. – Vi letade omsorgsfullt efter en cateringpartner till Entreprenad Live. Det fann vi i Skara, säger Peter Eriksson. Vi har väldigt höga krav på oss själva när vi bygger upp mässan, det gäller även matserveringarna. Roser tänker precis som vi och det kommer att fungera perfekt på mässan i höst.
Två större restauranger, fyra mindre mobila matvagnar och en separat stor utställarservering klarar biffen
– Man skall få bra mat för pengarna och det skall fungera för både utställare och besökare, säger Bengt Roser som driver Rosers. Vi planerar vår service noggrant till Entreprenad Live och täcker in mässan på ett bra sätt så att det fungerar för alla. Det är t.ex en självklarhet att utställarna som jobbar i montrarna skall ha en egen separat servering där de snabbt och enkelt serveras bra mat.
Historien bakom Rosers, en gastronomisk resa
Pionjärerna i Rosers var Hilde och Jean Roser som hade sina rötter i Strasbourgs mat och vindistrikt, i vars geografiska område det finns 6000 vinodlare med Alsaceviner i världsklass. Paret Roser flyttade efter ett brinnande världskrig till Sverige och tog anställning på Grand Hotel Saltsjöbaden i Stockholm. Drömmen var att driva en egen rörelse vilket tog dem till Skara Stadshotell. När barnen växte upp drevs rörelsen vidare av dem. Idag sköts Rosers Hotel & Event som ett familjeföretag där Bengt, Stig och Claudine är huvudpersonerna. Brodern Heiko Roser sköter det berömda Kråks Värdshus i Skara. Rosers Hotel & Event har, utöver sin hotellverksamhet, kommit att utvecklas som ett, i större sammanhang, mycket populärt event- och cateringföretag nationellt och internationellt. Kunderna är svenska kungahuset, flygvapnet samt landets större företag. Rosers Hotel & Event är under ständig utveckling med nya mål och idéer där stor vikt läggs vid det gastronomiska.
Från slott till koja både i Sverige och internationellt
Vi ser allt som handlar om mat och evenemang som spännande utmaningar, säger Bengt och fortsätter. Vår specialitet, som kanske utmärker oss från våra kollegor, är att vi har mångårig vana att hantera riktigt stora middagar, med prioritet på att bibehålla högsta krav på service, nationellt och internationellt. Gäster på flera tusen personer, vid ett och samma tillfälle, är ingen ovanlighet. På svenska paviljongen i Shanghai, vid Expo 2010, serverade vi 29.500 gäster innan utställningen var slut. Vid LKAB:s stora personalfest i Kiruna lagade vi mat och serverade vi 6.000 gäster. Vi fick ansvaret att sköta regeringens middag för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, svenska kungahuset samt många av de europeiska kungahusen och övriga internationella gäster, inför det stora bröllopet i Stockholm. Genom åren har vi haft nöjet att få stora uppdrag av försvarsindustrin, främst av Saab AB, Gripen och Volvo Aero och vi tackar för det hedersamma uppdraget att i två säsonger stå för all servering under Volvo Ocean Race i samtliga världsdelar där de ankrade. Nu tackar vi även för förtroendet att få vara med och förgylla även Entreprenad Live i Göteborg