Röster från utställarträffen - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
6 april 2016

Röster från utställarträffen

Många utställare kom till Entreprenad Lives utställarträff på Stora Holm I Göteborg. Några kunde promenera till träffen, andra kom ända uppifrån Norrland.
Här är några röster från mötet:

125753

Robin Andersson

Robin Andersson, Göteborgs Hammarservice hann vara med på utställarträffen innan han dagen efter for iväg på semester till Kalifornien och Las Vegas.
– Det här rätt marknad för oss. Vi representerar Rammer och vi säljer, reparerar och servar hydraulhammare, berättar han.

 

130213

Oskar Karlsson och Henrik Munther

Oskar Karlsson och Henrik Munther kommer båda från Aebi-Schmidt.
Företaget är tyskt men i Sverige håller man till i östgötska Skänninge. Aebi-Schmidt säljer sopmaskiner, plogar, sopborstar med mera.
– Vi kommer till mässan för att skaffa nya kundkontakter, visa upp vad vi har och vårda våra befintliga kunder, säger Oskar Karlsson.

130854

Daniel Hagström

 

Daniel Hagström representerar EMSG Sverige – ett företag som säljer bl.a. grävmaskiner, teleskoplastare och dumpers och som representerar märken som Hyuandai, Take Job, Dieci, Bergmans och Daemo.

 

Jonas Hallberg

 

Jonas Hallberg arbetar på Novatron med den spännande styrtekniken gör grävning.
– Vi kallar det smartare maskinstyrning, berättar han.
Novatron är ett finskt företag som i dagarna får nya tyska ägare.

131828

Mattias Olsson

 

Mattias Olsson på Carlson & Co i Falkenberg säljer minigrävare, minidumpers, liftar, släpkärror, tvångsblandare och representerar bl.a. Messeri, Denka, Easylift, Europelift, Giant, Ausa och Baron.
– Det är andra gången vi ställer ut på Entreprenad Live i Göteborg. Vi säljer i hela landet men Västsverige är vår hemmamarknad, säger han.

 

132105(0)

Roland132105(0) Andersson och Martin Wiklund

Roland Andersson och Martin Wiklund kommer från Pritec Maskin söder om Göteborg. De är välkända för sina vacumlyftar för stenläggning men ska på mässan också visa upp sina minidumpers, skyliftar och pallyftare.

141959

Olav Wiinberg

Olav Wiinberg gjorde vid utställarträffen sin sista vecka som VD på Stora Holm innan pensionen. Han berättade att 600 000 göteborgare gjort sin halkkörning inför körkortsprovet på Stora Holm. Platsen dignar av tung bilhistorik – bl.a. utvecklade Volvo trepunktsbältet och krockkudden just på den här platsen, två västsvenska uppfinningar som i dag är standard i all världens bilar.

141748

Malin Johansson, Lisa Arwenhelm och Emma Johansson

Tre glada tjejer från Volvo Penta/Imatech var med på utställarträffen, Malin Johansson, Lisa Arwenhelm och Emma Johansson.

 

142124

Jenny och Eva Kärfstedt

Mor och dotter Kärfstedt, Jenny och Eva från Waldung-kärran lät sig väl smaka av eftermiddagsfikat under utställarträffen. Men så hade de också kommit hela vägen från Ånge.
– Vi passar på att träffa kunder och bekanta. Vi var med förra gången också i Göteborg. Vi tycker det var väldigt trevligt, ett bra arrangemang.

 

142454

Johanna Berggren

Johanna Berggren representerade Arento på träffen, en uthyrningsbolag som förr hette Svevia-maskin. Företaget finns på 12 orter i Sverige.
– Vi ser det som en utmärkt tillfälle att nå ut med vårt nya namn och varumärke. Inte minst eftersom vi har en maskindepå i Hisings-Backa.

 

142806

Gustav Knutsson

Gustav Knutsson från Vänermaskin kommer från Lidköping. Företaget är alldeles nystartat. Han representerar Magni teleskoplastare.
– Det har gått bra det här första året, berättar han.

 

 

 

 

142815

Sverker Sköld

Sverker Sköld kommer från ABL, ett företag från småländska Sävsjö som tillverkar redskap för entreprenadmaskiner.
– Vi var med förra gången. Arrangemanget var bra. Nu hoppas vi på mycket folk.

 

 

 

 

143208

Annika Palmgren och Pontus Viskari

Annika Palmgren och Pontus Viskari kom från Haga Mölndals Lastbilscentral, en av flera lastbilscentraler som ställer ut på mässan.
– Vi ska visa vår bredd, att vi inte ”bara” har fraktbilar utan också kranbilar och annat, säger Annika.

 

 

143546

Alexander Kovaliov

Alexander Kovaliov representerar Autoklimat Norden som säljer bränsledrivna värmare till de flesta fordonstyper.

 

 

 

 

 

154922

Niklas Samuelsson

Niklas Samuelsson representerar 4evergreen, ett företag som säljer minreningsverk.
– Det är en het fråga just nu eftersom kommuner kräver rening och genomför fler och fler inspektioner, berättar han.

 

 

155648

Robert Nilsson

Robert Nilsson kom från Rondellen Maskin i Kinna. Företaget hade bråda dagar eftersom man just var i färd med att byta ekonomisystem.

 

 

 

 

160420

Malin Gustafsson

Malin Gustafsson, marknadsansvarig på Maskinentreprenörerna ska inte bara ställa ut utan också vara medarrangör till bl.a. seminarierna.

6 april 2016

7 saker du inte visste förra veckan

1. Färre maskiner stulna 2. Toppjobb för rivare 3. Monstertruck krossade personbil 4. Värnamo först klar med tågförhandlingar 5. Första tåget över bron 6. Stopp för starkt på Nordbygg [...]

Läs mer ›
9 mars 2016

Söderberg & Haak satsar med Komatsu

Söderberg & Haak storsatsar rejält när Staffanstorpsföretaget nu övertar Hesselbergs och Komatsu-agenturen. – Vi räknar med att öka Komatsus marknadsandel från knappt två [...]

Läs mer ›
9 mars 2016

7 saker du inte visste förra veckan

1. Arbetsbyxor med kurvor på rätta ställen 2. Världen dyraste tågstation klar 3. Står på väggen han river 4. Stark vind välte lastbilen 5. Parker blir skog i Uppsala 6. Både bättre [...]

Läs mer ›
24 februari 2016

Maskiner, entreprenörer, Urax, schäfrar, familjen, Tyskland… Kenth Möller har många intressen

Kenth Möller är en välkänd profil i västsvenska entreprenadkretsar. Han är ordförande i styrelsen för Schakt i Väst, jobbar som säljare på företaget och har egen åkeriverksamhet med [...]

Läs mer ›
24 februari 2016

Jätteinvestering i Strömstad kan komma igång nästa år

Vid sidan om de stora byggprojekten i Göteborg som Västlänken så projekteras runt omkring i Västsverige andra megaprojekt i miljardklassen. Ett av dem är det nya Upplevelsecentret i [...]

Läs mer ›
24 februari 2016

7 saker du inte visste förra veckan

1. Räknade fel på hållfastheten 2. Mil med ny kabel utan minsta hål i gatan 3. Billigare gummi hotar däcktillverkningen 4. Flest byggarbetare från Polen 5. Gigantiska lastbilstransporter [...]

Läs mer ›
27 januari 2016

Svensk högkonjunktur hjälpte Beck till rekordår

Beck Maskin Sverige hade i fjol sin högsta omsättning någonsin. – Det går bra för Sverige just nu, säger grundaren Owe Beck. Beck Maskiner ställer ut på Entreprenad Live i [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp