LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
8 maj 2019

LIEBHERR’s heta nyheter På Entreprenad Live

LIEBHERR har med sig 6-7 maskiner till Entreprenad Live i höst – bland annat några heta nyheter från BAUMA.
– Vi vill visa upp en helt ny bandgrävare på Entreprenad Live – en av nyheterna från mässan i Tyskland i april, säger Niklas Gellenmyr, säljare på LIEBHERR i Eslöv.

Bandgrävaren har fått beteckningen R924 G8 och den har utrustats med steg 5 motor och elektro-hydrauliskt kontroll system.

LIEBHERR A918Compact lV

Av LIEBHERR’s sex maskiner i montern kommer två att vara demomaskiner, bland annat hjulgrävaren A918 Compact IV.
– Jag tycker demomöjligheten är det bästa med Entreprenad Live-mässan, säger Niklas Gellenmyr.
– Eftersom många tillverkare tar tillvara demomöjligheterna på Entreprenad Live kan kunden vandra runt och pröva på olika maskiner.
– Sitter han sedan fem minuter i vår maskin och är nöjd med detta så kan vi gå vidare och lämna offert eller eventuellt ordna en demomaskin för test i arbetsmiljö, säger han
– Man har helt enkelt kommit närmare affären.

LIEBHERR T 46-7s

Men bandgrävaren är inte enda nyheten som kommer direkt från Bauma.
– Vår nya teleskoplastare T46-7s är också en nyhet från Bauma som vi är glada för att kunna att visa på Entreprenad Live.

Två av maskinerna som LIEBHERR visar på mässan är nylevererade maskiner med kundspecifika färger som lånats in till mässan.
– Många andra maskintillverkare säljer en maskin som finns i lager och som sedan måste målas om och utrustas i Sverige. Om man köper en LIEBHERR-maskin så görs mycket av specialanpassningen redan på fabrik, bland annat så levereras den i kundens färger.

LIEBHERR i Sverige  Klicka för större bild

En del Sverigeanpassning måste trots allt göras på plats i Västerås, Järfälla, Eslöv och Kumla, bland annat montering av tiltrotator och fästen.
– Men anpassningen är mycket mindre än för många av våra konkurrenter.

Trycket på att få fram maskiner är stort just nu inom Liebherr och Niklas Gellenmyr höjer en liten varningsflagga för att de inte hinner få fram bandgrävaren R924 G8 i tid.

Får man inte fram en maskin från fabriken så hoppas Liebherr kunna låna in en kundmaskin.
– Annars kommer vi att visa bandgrävare R926 Compact IV med steg 4 motor, en mycket bra maskin det också.

Den som har varit på Bauma har förstummats över LIEBHERR jättestora monter – den största på hela mässan. Men så är också LIEBHERR en av världens största företag inom entreprenadbranschen – inte minst känd för sina stora maskiner, upp till 840 ton.
– Vi sålde faktiskt en 102-tons bandgrävare till Sverige på Bauma-mässan i år, R980 SME. Den ska gå i ett dagbrott uppe i Norra Sverige.

LIEBHERR ligger lång framme med den senaste motorteknologin.
– LIEBHERR är fortfarande ett familjeägt företag i tredje generationen. Det är lättare att satsa mycket resurser på att utveckla bland annat helt nya motorer när man inte är börsnoterat och behöver betala ut aktieutdelningar och bonusar, säger Niklas Gellenmyr.

Niklas Gellenmyr

Företaget har ca 46 000 anställda över hela världen. Företaget startades i södra Tyskland och har fortfarande sin bas och sina fabriker inom närområdet.
– Vi är ca 90 – 100 st som jobbar för LIEBHERR-Sverige AB. Vi har idag tre utrustningsverkstäder: Västerås, Eslöv och Kumla, säger Niklas Gellenmyr.
– Det är jag som tillsammans med Mattis Ryd och Jan Häggström som kommer att finnas på Entreprenad Live, plus att vi säljare får hjälp från våra övriga kollegor, avslutar Niklas Gellenmyr.

8 maj 2019

Den perfekta upplevelsen – nästan som Olympiska Spelen!

Tiden går fort och det är snart mässa i Skåne. Årets mässa hoppas vi ska bli en fantastisk upplevelse för både besökare och utställare. I mässbranschen, som är en del av [...]

Läs mer ›
8 maj 2019

Tre förslag till ny Öresundsbro – kan sluta med ett fjärde…

En ny fast förbindelse mellan Sverige och Danmark är framtidens stora infrastrukturprojekt i södra Sverige. Entreprenad Live bad Erik Magnusson kommentera de olika alternativen. Erik [...]

Läs mer ›
8 maj 2019

7 saker du inte visste förra veckan

1. Jättelyft i Bromma2. Cirkus stora lyft3. Plogar snö på Vildmarksvägen4. Fortsatt byggboom i Hyllie5. Linbanan utreds vidare6. Första spadtaget för nya färjelägen i Ystad7. Ale [...]

Läs mer ›
24 april 2019

Från Bauma till Entreprenad Live

På världens största entreprenadmässa Bauma i förra veckan visade Hydrema upp en världsnyhet – smådumpern 707G. Maskinen finns ännu inte i Sverige men kommer snart hit. I höst visas [...]

Läs mer ›
24 april 2019

Mässområdet utökas

Intresset bland leverantörerna att medverka på Entreprenad Live är större än det varit tidigare. – Mässan har vuxit för varje år vi arrangerat den säger mässan projektledare, [...]

Läs mer ›
24 april 2019

En Globen med massor från Fyra spår-utbyggnaden

Stora mängder massor och deponi ska tas om hand när Fyra spår mellan Arlöv och Lund byggs ut. – Jag brukar populärt säga att massorna motsvarar en fylld Globen, säger Trafikverkets [...]

Läs mer ›
24 april 2019

7 saker du inte visste förra veckan

1. Enkelt lyft slutade i krankaos2. Rekordslakt på Bauma3. NCC bygger 200 bostäder på konstgjord ö4. Klar för Europafinal5. Trafikverket stäms på 840 miljoner6. 100 miljoner till [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp