Huddig – en annorlunda maskin får visa vad den går för - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
22 april 2015

Huddig – en annorlunda maskin får visa vad den går för

Sven-Olpf och Mikael Grävlastarbolaget

Sven-Olof Svensson och Mikael Nilsson ansvarar för Huddigförsäljningen i Syd- och Västsverige

På Entreprenad Live finns möjlighet att se grävmaskiner i arbete och då passar Grävlastarbolaget och vöXss på att visa vad en Huddig-maskin går för.

Huddig är inte ett bolag som alla andra. Medan många maskintillverkare lanserar nya nischer och modeller så gott som årligen så håller sig Huddig med EN modell.

Sven-Olof Svensson, Grävlastarbolaget

Sven-Olof Svensson ser en positiv försäljningstrend just nu

Och ändå är företaget störst i Sverige och ett av världens ledande företag inom grävlasatare
– Huddig är helt dominerande på marknaden för grävlastare i Sverige, berättar Sven-Olof Svensson, säljare på Grävlastarbolaget i Ängelholm.
– Men grävlastare finns egentligen bara i Norden. Våra konkurrenter Lännen är ju finskt och Hydrema är danskt.
Grävlastare var ursprungligen en traktor med frontlastare fram och grävskopa där bak. I dag är det en helt egen maskin med lika stora hjul både fram och bak.
I Huddigfabriken i Huddiksvall tillverkades förr bland annat Volvos grävlastare men när de avvecklade verksamheten föddes idén på Huddig-maskinen. Sedan starten 1959 har fabriken tillverkat mer än 10 000 grävlastare. Som Huddig har företaget funnits sedan 1984
Huddigs nuvarande maskin, 1260C, är på tretton ton och 157 hästkrafter.
– Den säljs i tre versioner – City, Rail och Cable, berättar Sven-Olof Svensson.
Namnen säger det mesta vad det handlar om. City används för entreprenadarbeten, inte minst i storstäder. Rail för järnvägsarbeten och Cable för kabeldragning.
– Man kan koppla på nästan vilket redskap man vill, berättar Sven-Olof Svensson. Vi känner till ungefär 360 redskap som kan kopplas på en Huddig.
Inte minst Rail har blivit en stor framgång för Huddig och man hoppas också på att den maskinen ska ha framgång internationellt. Med Rail kan man t.ex. byta slipers, lägga räls, utföra kabelarbete och slå sly längs banvallarna.
– Den är utrustad med nedfällbara hjul för att kunna gå på räls men tack vare att den snabbt kan växla över till vanliga hjul kan den köra av och på rälsen var som helst – vilket andra liknande maskiner inte kan, säger Sven-Olof Svensson.

Mikael Nilsson, Grävlastarbolaget

Mikael Nilsson har precis börjat som Huddig-säljare

Grävlastarbolaget vanligaste kund är en enmaskins-entreprenör som vill ha en maskin som kan mycket och som kan varieras.
– Huddig är en multimaskin med mycket stor användbarhet, säger Sven-Olof Svensson.
Huddig känner av den uppåtgående konjunkturen.
– Jag tror aldrig jag har sålt så många maskiner som den här våren, säger Sven Olof Svensson.
Företaget har precis anställt en ny säljare som ska ansvara för Skåne och Blekinge medan Sven-Olof Svensson blir ansvarig för Halland och Västra Götaland.
– Jag har jobbat med maskinförsäljning i hela mitt liv, senast på Lantmännen, för att nu ta mig an försäljning av Huddig grävlastare, berättar Mikael Nilsson, Grävlastarbolagets nye säljare.

22 april 2015

Framtidsseminarium: Utbildning för framtiden

Sjöbo går mot trenden – utbildar fler maskinförare Medan maskinförarutbildningar läggs ner runt om i landet går Sjöbo på tvärs och uppvisar en motsatt trend. – Vi ökar med [...]

Läs mer ›
22 april 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Budgetsatsningar gynnar entreprenörer 2. Facebook stoppade tjuvar 3. Hundrameterspålar testas i Göteborg 4. Monstertruck visas på Intermat 5. Stenhuggare fann gamla mynt 6. Full fart på [...]

Läs mer ›
15 april 2015

Testa med Hedin bil på alla tre provkörningsbanorna

På Entreprenad Live på Ring Knutstorp den 7-9 maj erbjuds provkörning på tre olika banor. Hedin Bil i Helsingborg finns med på alla tre. – Det är en bra möjlighet att möta nya [...]

Läs mer ›
15 april 2015

Premiär för nya trailern

Läs mer ›
15 april 2015

Så får du som besökare ut mest av mässbesöket

Ellen Källberg på Fairlink har lång erfarenhet av mässor, en erfarenhet hon tar med sig när hon hjälper företag att få ut det mesta möjliga av sitt mässdeltagande. I denna lektion av [...]

Läs mer ›
15 april 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Tjuvar snodde diesel men missade traktorer 2. Bygg går bäst när konkurserna minskar 3. Militära band på skogsmaskiner 4. Elever från Peab-skolan rustar upp Utøa 5. Förstärkt [...]

Läs mer ›
8 april 2015

Hållbart, digitalt, storstad och i egen regi – så ser framtiden ut för maskinentreprenörerna

Under Maskinentreprenörernas ME:s Framtidsmöte på Ring Knutstorp 6-7 maj tar ett av seminarierna upp hur maskinentreprenörernas vardag ser ut om fem år. Affärslandskapet 2020 presenteras i [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp