Holms gör en nysatsning på egenutvecklad fjärilsplog - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
31 juli 2019

Holms gör en nysatsning på egenutvecklad fjärilsplog

Holms industrier var en gång i tiden störst i Sverige på snöplogar men efterhand som verksamheten utvecklades så blev sopvalsar i stället företagets viktigaste produkt.
Men Holms producerar fortfarande bra vinterredskap och det vill man visa upp å Entreprenad Live.
– Vi har arbetat två år med att utveckla vår nya fjärilsplog och den kommer vi att premiärvisa på mässan, berättar Manne Sjöberg.

Manne Sjöberg, marknadschef på Holms Industrier

Holms är ett anrikt industriföretag från Motala med 90 år på nacken. Men det var på 60-talet när företaget började utveckla frontmonterade sopvalsar och snöredskap som det tog riktig fart.
– Vi har blivit störst på frontmonterade sopvalsar i Sverige och de går att montera på traktorer, hjullastare eller liknande.

Sopvalsarna framställs i många olika storlekar och Holms producerar också sopmaskiner som inte bara sopar utan också samlar upp grus och smuts.

Företagets målsättning är att göra våra vägar renare och säkrare och det fick Holms visa prov på under årets Vätternrunda (som startar och slutar i just Motala).
– Vätternrundan har haft problem med grus som sprider sig in från småvägar och till och med nubb som slängts ut på asfalten, berättar Manne Sjöberg.
– Så vi erbjöd oss att sopa de 30 milen inför årets Vätternrunda och det gick bra och arrangörerna var nöjda.

Holms sop- och snöredskap framställs alla i egen verkstad i Motala.
– Vi gör allt, från ingenjörens ritningar till själva monteringen, berättar Manne Sjöberg.
– Vi framställer en premiumprodukt. Det blir lite dyrare men vi vet att våra redskap har ett mycket bra rykte och ett högt andrahandsvärde så i längden blir det bra ekonomi i våra redskap.

Nu gör Holms en nysatsning på snögplogar

Den nya snöplogen som Holms nu ska visa upp på Entreprenad Live är en fjärilsplog. Det innebär att ytterkanten på vingarna är lite högre och därmed läggs snön inte bara i vägkanten utan kastas ut längre bort från vägen.
– Det finns andra fjärilsplogar på marknaden men vi har tagit fram en unik plog som vi hoppas mycket på.

Företagets viktigaste marknad är i Sverige. Men man säljer också i bra i Norge och USA. Holms har också så smått börjat expandera ut i Europa.
– Vi är runt 50 anställda i Motala, en av ortens större industrier och vi har haft en god tillväxt senaste åren, säger Manne Sjöberg..

Kommer ni att dela ut sopkvastar på Entreprenad Live som ni gjort på andra mässor?
– Självklart, vi har reserverat mellan 1500-2000 sopkvastar så det är bara att komma förbi.

31 juli 2019

Nitton järnvägsprojekt som ger jobb i Skåne

Järnvägsutbyggnaden i Skåne handlar inte bara om 4-spår mellan Arlöv i Lund. I det tysta pågår planering för en rad projekt som kommer att få stor betydelse för den sydsvenska [...]

Läs mer ›
31 juli 2019

7 saker du inte visste förra veckan

1. Samsung och Volvo utvecklar batterier2. Rekord för Caterpillar3. En timmes väntan på bygglov4. Världens största elektriska fordon5. Hjullastare använt vid stöld6. Grävmaskin [...]

Läs mer ›
26 juni 2019

Bobcat satsar med nya lokaler och nytt varumärke

Bobcat i Kristianstad har flyttat in i nya fräscha lokaler och har i vår blivit generalagent för Weycors hjullastare. – Det har gåt bra i många år. Men man kan inte sitta stilla, man [...]

Läs mer ›
26 juni 2019

Maskin Mekano tillverkar lokalt och satsar på Europa

Maskin Mekano är marknadsledande inom sorteringsverk i Sverige. Nu siktar Jönköpingsföretaget på Europa. – Vi visade vårt sorteringsverk på lastväxelram på Bauma i München. Det [...]

Läs mer ›
26 juni 2019

Mycket block och sten när E4-an täpps till

Just nu byggs sista motorvägsdelen av E4-an norr om Ljungby. Sen kan trafiken rulla fram på motorväg hela vägen mellan Helsingborg och Gävle. – Vi har stött på mer block och sten [...]

Läs mer ›
26 juni 2019

7 saker du inte visste förra veckan

1. Bostadsbyggandet minskar2. Sernekes VD sommarpratar3. Andresen Maskin satsar turkiskt4. Volvo kör hyttlöst IRL5. Ynglingar smashade skola med hjullastare6. Miljardsatsning på cykel och [...]

Läs mer ›
13 juni 2019

Söderberg & Haak växer med generalagentur för Bomag

Nu stärker Söderberg & Haak sin position på marknaden för entreprenadmaskiner. Idag presenteras nyheten att man tar över generalagenturen i Sverige för tyska Bomag. Bomag är en så [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp