Festligt, intressant och fullsatt. - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
25 februari 2015

Festligt, intressant och fullsatt.

_MLK1884, 100

Hampe Mobärg, VD – Maskinentreprenörerna

Det tror Maskinentreprenörerna det ska bli när man den 7-9 maj bjuder in till kongress och Framtidsmöte i Malmö nya kongresscenter och på Ring Knutstorp i samband med Entreprenad Live-mässan.

– Vi har valt att kalla vår kongress för Framtidsmöte eftersom vår bransch står inför väldigt stora förändringar, säger Hampe Mobärg, VD för Maskinentreprenörerna.
-Vi vet att det framöver kommer att finnas ett stort behov av duktiga entreprenörer. Men samtidigt vet vi – för att bara nämna ett av problemen – att många av våra medlemsföretag kommer att genomgå en omfattande generationsväxling.

Framtidsmötet kommer också att innehålla mycket fest och aktiviteter.
– Vi har bokat in oss på Hotell Clarion i Malmös då alldeles nyöppnade kongresscenter Malmö Live, berättar Hampe Mobärg.
Programmet bjuder på mingelkväll och Framtidsbankett. Det bjuds på en exklusiv rundvandring av en världsunik bilsamling. Det ges också möjligheter att provköra maskiner och sportbilar ute på Ring Knutstorp.
För medföljare ges chansen att träffa och äta lunch tillsammans med TV-kockarna Tareq Taylor och John Taylor.

Själva Framtidsmötet kommer att fokusera kring tre seminariegrenar:

Affärslandskapet 2020
– Vi har tillsammans med Kairos Future arbetat fram en rapport om hur affärslandskapet i branschen kommer att se ut år 2020. Den kommer att presenteras och vara underlag för en diskussion på ett seminarium, säger Hampe Mobärg.

Framtidens krav på VA-systemet
– Den andra seminariegrenen kommer att behandla klimatförändringarna och behovet av att renovera VA-systemet. Inte minst Skåne och Köpenhamn har ju drabbats av skador för miljarder på grund av de häftiga regnen och ett föråldrat VA-system som inte förmår ta omhand regnmassorna. När dessa ska renoveras kommer detta i högsta grand att beröra våra medlemmar. Vi räknar med att ha med ledande representanter från både Köpenhamn och Malmö kommun, för att de ska ge sin syn på saken och dela med sig av sina erfarenheter.

Branschens framtida kompetensbehov
– Den tredje seminariegrenen kommer att behandla hur vi ska säkerställa behovet av duktiga medarbetare och maskinförare i framtiden. Vi kommer även att presentera ME:s breda utbildningssatsning men också diskutera framtidens utbildningsbehov med ledande politiker.

25 februari 2015

Påbyggnad för hela landet görs i unik gammal gruvmiljö

Från utsidan ser det lite ut som Villa Villekulla där det ligger i kanten av en liten by på skånska landsbygden. Men inuti döljer sig ett hypermodernt företag som förser hela landet med [...]

Läs mer ›
25 februari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Europeiska maskintillverkare tror på uppgång 2. Polisen får klampa lastbilar 3. Fehmarn-bor ogillar Fehmarn-bro 4. Ny chef ska stoppa fusk i åkeribranschen 5. Apple bygger datacenter i [...]

Läs mer ›
18 februari 2015

Söderberg & Haak laddar för 3 år med Entreprenad Live

Söderberg & Haak med JCB ställer ut på Entreprenad Lives mässor på Ring Knutstorp i maj 2015, i Göteborg 2016 och i Stockholm 2017. – Det kändes bra när vi hade bestämt oss, [...]

Läs mer ›
18 februari 2015

7 saker du inte visste förra veckan

1. Västsvenska paket håller budget 2. Första prislappen på Tallinntunneln 3. Fler entreprenadmaskiner stjäls 4. Svevia förbättrar resultatet 5. Lastbilsjätte går i tidig pension 6. [...]

Läs mer ›
11 februari 2015

Sverigelansering

Den är nästan ljudlös och släpper inte ut några avgaser, och nu släpper vi den i Sverige, säger Mats Carlsson är försäljningschef på Clean Machine i Vaggeryd.

Läs mer ›
11 februari 2015

Se nya filmen om Entreprenad Live

Läs mer ›
11 februari 2015

AUSA nysatsar i hela Sverige

Shamrock har i över 30 år framgångsrikt marknadsfört hydrostatiskt drivna Linde gaffeltruckar i Sverige. Nu tar man steget och börjar marknadsföra en ny typ av hydrostatiskt drivna [...]

Läs mer ›
Utställare Göteborg 2021