Delvator visar bredd och spets på Entreprenad Live - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
28 augusti 2019

Delvator visar bredd och spets på Entreprenad Live

Delvator visar på årets Entreprenad Live upp en nyhet direkt från Bauma – bandgrävaren Hitachi ZX85USB-6.
– Det är en kompaktmaskin med kort bakända. Modellen har funnits tidigare men nu har man laserat en helt ny serie och viktigaste förändringen är att den nu är uppgraderad till miljösteg 5, säger Anders Persson, säljare i Skåne.

Delvators VD Thomas Pehrsson

Eslövs- och Hitachiföretaget Delvator vill på mässan visa upp hela sin bredd. Två maskiner kommer att finnas tillgängliga för provkörning – dels den populära 24-tons bandgrävaren ZX210LC-6 och dels hjulgrävaren ZX140W-6 på 17-ton.
– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att prova Hitachis omtyckta hydraulik och lättkörda maskiner, säger Delvators vd Thomas Pehrsson som själv kommer att finnas tillgänglig i Delvators monter.

Förutom provkörningsmaskinerna finns följande grävare och hjullastare uppställda i montern:
Hjulgrävaren ZX145W-6. Denna kompaktbyggda hjulgrävare i 17-tonsklassen är en stor framgång i Sverige. I serie 6 har modellen fått betydligt större motor jämfört med tidigare. Det ger ökad styrka i hydraulik och transmission vilket gör den lättkörd.

Bandgrävaren ZX135US6. Även denna 15-tons bandgrävare är kompaktbyggd och har blivit känd för sin höga kapacitet och smidiga format. Denna bandgrävarstorlek är avsedd för både små och stora gräv- och anläggningsjobb.

Bandgrävaren ZX300LC-6 är den största maskinen i montern. Den väger 32 ton, har en sexcylindrig motor och ett hydraulsystem med tre pumpar som ger extra kraft och lägre bränsleförbrukning.

Bandgrävaren ZX85USB-6. Bandgrävaren (redan omnämnd i ingressen) är på drygt 8-ton. Trots det kompakta formatet har maskinen stor hytt samt en layout på maskineriet som innebär att den är mycket servicevänlig. Smidig och lätt att arbeta med vid mindre anläggningsprojekt.

Hjullastaren ZW220-6 hanterar massor i en bergtäkt. Foto Mats Thorner.

Dessutom kommer två av Hitachis hjullastare att finnas uppställda i montern. Dels Hitachi ZW220-6 på drygt 18 ton och dels den betydligt mindre ZW75-6 på 5-ton.

Hitachi erbjuder sedan många år ett världsomspännande eftermarknadsprogram där maskinen är uppkopplad mot centrala databaser så att föraren lätt ska kunna få fram data om maskinen.
– Nytt är att all informationen nu finns tillgängligt via en app vilket gör det mycket lättare att få fram aktuell data, säger Anders Persson.

Delvator har sitt huvudsäte i Eslöv och företaget har ett 40-tal anställda. Företaget har 25 serviceverkstäder i landet – dels egna och dels verkstäder man har avtal med.
– Räknar man in alla som på något sätt arbetar med Hitachi så blir vi närmare 80, säger Anders Persson.

Liksom övriga branschen känner man av en viss avmattning.
– Det är lite trögare. Mer normalt än de senaste åren. Men det vänder nog snart, säger Anders Persson.
– Vi ser fram emot att möta nya och gamla kunder på Ring Knutstorp.

28 augusti 2019

Gripen Wheels satsar stenhårt i digital tid med nya utmaningar

Gripen Wheels visar upp hela sin bredd på Entreprenad Live. Vi bad Maria Fritzson svara på några frågor om ett företag som gör rekordresultat och som satsar stenhårt på att utvecklas på [...]

Läs mer ›
28 augusti 2019

Spetsteknik för bästa hörselskydd

– Vår utmaning är att få folk i branschen att förstå hur bra formgjutna hörselskydd är jämfört med vanliga hörselskydd. Det säger Bo Sandqvist, säljare på Audiosafe. [...]

Läs mer ›
28 augusti 2019

7 saker du inte visste förra veckan

1. Ny metod att lägga kantsten2. Skanska bygger tunnelgodsspår i Göteborg3. Tolv procent färre lägenheter4. Köpenhamns konstgjorda ö föreslås växa5. Förbättrad kontroll av [...]

Läs mer ›
21 augusti 2019

Wacker Neuson visar upp två nyheter från Bauma

På Entreprenad live kommer Wacker Neuson att presentera två nyheter från Bauma – en hjuldumper och en hjullastare. – Vi hoppas även kunna visa modellen DW15E, en 1,5 tons elektrisk [...]

Läs mer ›
21 augusti 2019

Engcon satsar på säkerhet och att växa i världen

Sverige och Norden är världsledande på tiltrotatorer – både när det gäller tillverkning och användandet. – Men man börjar vakna också på andra håll. Vi ser ett ökat intresse [...]

Läs mer ›
21 augusti 2019

Sennebogen premiärvisas av Scantruck på Entreprenad Live

Den svenska generalagenten för Manitou får också tyska SENNEBOGEN i programmet Scantruck AB breddar sitt sortiment med tyska SENNEBOGEN teleskopkranar på den svenska marknaden. Fr.o.m den 1 [...]

Läs mer ›
21 augusti 2019

Hyllie ska bli stort som Trelleborg och det tar 20 år innan det är färdigbyggt

Hyllie kommer att vara Malmös stora byggprojekt i många år framöver. – Vi uppskattar att 70 procent av ytan återstår att bebygga och att det kommer att ta ytterligare två decennier [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp