Åsa Renhult, Pon: ”Vi har saknat mässa i Västsverige” - Entreprenad Live
För besökare
För utställare
4 juni 2014

Åsa Renhult, Pon: ”Vi har saknat mässa i Västsverige”

Åsa Renhult

Åsa Renhult, marknadschef på Pon, ser fram emot en mässa i Västsverige.

Vi tycker det är ett intressant koncept och det ska bli spännande att se hur det går. Det säger Åsa Renhult, marknadschef på Pon Equipment, om Entreprenad Live-mässan i höst.
– I väst har vi saknat en heltäckande mässa inom bygg & anläggning, så vi är glada för detta.

Pon är en av de stora i entreprenadbranschen i Sverige och bakom sig har de världens största tillverkare av entreprenadmaskiner – Caterpillar. Pon i Sverige är ägt av Pon Holdings, ett av Hollands största familjeföretag som även äger Caterpillar-återförsäljarna i Holland, Danmark samt Norge.

Som världsföretag representerar Pon inte bara Caterpillar utan även andra kända varumärken som Volkswagen, MAN och Continental. Bolaget arbetar med handel och service och har över 13 000 anställda i 27 länder.
– Säger man Pon i Holland vet alla vad det är, säger Åsa Renhult.

Pon Equipment i Sverige är baserad på försäljning och service av Caterpillarmaskiner. Företaget har i Sverige cirka 400 anställda och omsätter 1,6 miljarder. I utbudet finns över 100 maskintyper. Nyligen fick Pon i Sverige en ny uppmärksammad VD, Magnus Rosberg, med lång erfarenhet från konkurrenten Swecon.

Generellt tycker Åsa Renhult att det är för många mässor i Sverige men efter goda erfarenheter från att ha varit med vid en norrländsk mässa i fjol, säger hon:
– Jag tycker att regionala mässor som inte går varje år och som kommer nära våra kunder generellt ger mer, så det blir spännande att följa utvecklingen och fortsättningen för Entreprenad Live.

Åsa Renhult tycker att Pon redan idag har bra kunskap om och kontakt med sina nuvarande och potentiella kunder.
– Men samtidigt är det viktigt med mötesplatser och man etablerar nya kontakter och får alltid med sig nya uppslag.

För Pon:s Equipment är en stor del av kundbasen små entreprenadföretag, ofta ensamma i firman eller med några få anställda.
– Det är bara att hoppas att Entreprenad Live får dit kunderna. Vi tycker ofta det har varit lite trögare att locka människor till arrangemang i Väst.

4 juni 2014

Pon visar ny hybrid

Pon planerar att på Entreprenad Live ställa ut nya hybriden 336E H samt den mindre bandgrävaren 320E LRR, någon mindre hjullastare i K-serien samt minigrävare. Pon tänker profilera sig i [...]

Läs mer ›
4 juni 2014

Göteborg fortsätter bygga ut bästa spårvagnsnätet

Göteborg ligger med sitt utvecklade spårvagnsnät i framkant av stadsförnyelsen. Nu vill alla ha spårvagn. – Våra återkommande kartläggningar visar ett ständigt ökande intresse [...]

Läs mer ›
4 juni 2014

Historiens värsta entreprenad-fiasko Trafikverkets och 10 andra

  Trafikverket anklagades i veckan för att ha räknat fel på knappt 20 miljarder i sin infrastrukturplan. Trafikverket är i gott sällskap. Det finns betydligt värre felräkningar.

Läs mer ›
4 juni 2014

7 saker du inte visste förra veckan

1. Femton försök men ingen stöld 2. NCC satsar på drönare 3. Nya bostäder vid Göteborg C 4. En hel bangård hemma 5. Skadegörelse hos Volvo CE 6. Maskinköpare smugglade knark 7. [...]

Läs mer ›
28 maj 2014

Hoppas på fler Penta-motorer i entreprenadmaskiner

I grunden är det samma Volvo Penta-motor och för Imatech Marin & Industri AB i Västra Frölunda utanför Göteborg blir detta ett mycket tungt försäljningsargument när företaget nu [...]

Läs mer ›
28 maj 2014

Bredd på Penta-motorer visas på Entreprenad Live

Imatech kommer att på Entreprenad Live i höst i Göteborg att visa hela sitt segment av motorer – från 5 liters-motorer till 16 liters-motorer. – Åttalitersmotorn är en helt ny [...]

Läs mer ›
28 maj 2014

Entreprenad för 20 miljarder börjar upphandlas nästa år

Nästa år börjar upphandlingen och 2018 ska bygget vara igång. Det berättar Bo Larsson, Trafikverkets projektchef för Västlänken, den kommande pendeltågsutbyggnaden under Göteborg. [...]

Läs mer ›
Utställare 2024, Motorbanan Ring Knutstorp